Restaurant in restauratie

15/04/18

Onze negende editie vond afgelopen weekend plaats in de echte chocoladefabriek (die van Nerem, niet die van Sjakie). Nog even en deze plek wordt Limburgs meest gegeerde woonsite. Maar eerst profiteerden wij nog van de restauratieperiode om hier ons reizend restaurant op trekken.  

Ooit gonsde Nerem van de chocolade-bedrijvigheid: eind 19de eeuw begon Florent Rosmeulen hier aan de bouw van zijn fabriek en gedurende meerdere decennia vertrok van hieruit zijn befaamde chocolade over de hele wereld. 

Maar nu is het nog een bouwwerf en was er plaats zat om ons kamp op te trekken. Dat deden we gewoontegetrouw met een eigenzinnig menu, met onder andere tartaar van zwaardvis, aspergesoep, bavette van Belgisch witblauw met waterkers-béarnaise en citroensorbet met rabarber. Zo zag het eruit: 

 
 

 

 

Simon